כניסה למערכת ניהול

כניסת משתמשים לאתר

פנקייק גבינה מדהים...
 
פנקייקים - טעימים וקלים להכנה
את הבלילה ניתן להכין בשיתוף עם הילדים.
בניגוד לבלילות המוכנות כאן המרכיבים בשליטתכם,
וכן - הבסיס לבלילה הוא גבינה/מעדן שהופך ליותר ידידותי מבחינה תזונתית.

זה גם פתרון טוב לכמות בלתי סבירה של מעדני גבינה בטעמי פירות,
שנותרים במקרר ללא דורש ומועד פקיעת תוקפם מתקרב....


מרכיבים:

250 ג'(1 גביע) גבינה לבנה 9% או 5%*
2 ביצים
6 כפות קמח (עדיף קמח מלא)
3/4 כפית אבקת אפייה
4 כפות סילאן (ניתן להמיר ב-5 כפות סוכר חום)

*- ניתן להמיר את הגבינה הלבנה בכמות זהה של מעדן חלב (רק להשתדל שיהיו בטעם אחיד)


אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה.
להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב היטב,
עד לקבלת בלילה סמיכה.
לחמם מחבת במעט חמאה (ממש מעט!) בחום בינוני.
לצקת מהבלילה לתוך המחבת החמה לטגן משני הצדדים.
חשוב לצור את קוטר הפנקייק קטן יחסית - כמו לביבה,
שיתאים לאחיזה בכף יד הפעוט מבלי להמעך.



טיפים לשידרוג:
לפנקייקים אווריריים במיוחד ניתן להפירד את החלבונים ולהקציפם .
להוסיף אותם לעיסה המאוחדת (של החומרים הישבשים והרטובים ), בתנועת קיפול זהירה.

לפנקייק גבינה רגיל אנחנו מוסיפים רוטב סילאן גם מעל בעת ההגשה.