כניסה למערכת ניהול

כניסת משתמשים לאתר

 

  מתכון לפנקייק: 

מרכיבים רכיבים:
  •  200 גרם קמח – בערך כוס וחצי
  • 2 כפיות אבקת אפייה – אם משתמשים בקמח תופח אין צורך
  • כוס חלב
  • שתי ביצים גדולות
  • 50 גרם סוכר – בערך רבע כוס
  • 70 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, בטמפרטורת חדר

 

מתחילים להכין את הפנקייקים

המתכון לפנקייק אמור להספיק ל-10 עד 12 פנקייקים, תלוי באיזה עובי וגודל מכינים אותם :)

 

 

    * אפשר להוסיף קורט מלח, לפי הטעם.
    * מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה: קמח, סוכר, אבקת אפייה.

  • בקערה נפרדת מתחילים לטרוף את שתי הביצים ומוסיפים את החמאה. כדי לערבב את החמאה בקלות פנימה עדיף להמיס אותה במיקרוגל, 30 שניות בדרך כלל יספיקו.
  • מערבבים את התערובת עם הביצים: יוצרים גומה קטנה בקערת החומרים היבשים ויוצקים את תערובת הביצים לתוכה. בעזרת מטרפה ידנית או מזלג מערבבים את התערובות ביחד עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים, בצבע שמנת בהירה. אפשר להוסיף מעט סודה כדי לאוורר את התערובת, למי שאוהב פנקייקים יותר קלילים.
  • משמנים מחבת היטב בעזרת שמן טיגון או חמאה דקה, שכבה דקה מספיקה אבל באופן אחיד. לוודא שהמחבת חמה לפני שמוסיפים את הבלילה.
  • יוצקים את הבלילה למחבת, כמות של מצקת קטנה או חצי מצקת. ניתן להשתמש ברינג (טבעת מתכת) כדי לשמור על צורה אחידה ולתת גובה לפנקייק, אבל לא חובה.
  • ממתינים עד שמתחילות לצוץ בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק ואז הופכים אותו. ממתינים עוד חצי דקה עד דקה ו… מעבירים לצלחת.

    * מגישים חמים וטעים ישר לסועדים.

מתכון לפנקייק בטעמים

יש המון אפשרויות ותוספות שכיף להשתגע איתן, אפשר להכין לפי מה שיש בבית, לפי פירות העונה או עם מוצרים מיוחדים לקונדיטוריה.

  • פנקייק שוקולד ובננות – אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס לבישול או פשוט לרסק שוקולד מריר לחתיכות קטנות ולהוסיף לתערובת לפני הטיגון. את הבננות ניתן להוסיף לתערובת או לטגן במחבת בנפרד עם קצת ליקר פירות ולהגיש בצלחת.
  • פנקייק דבש וקינמון – מחליפים את הסוכר בשליש כוס דבש (אפשר יותר, תלוי כמה מתוק אתם אוהבים את זה) ומוסיפים כפית של קינמון. מומלץ להגיש את הפנקייק עם סירופ מייפל אבל טעים מאוד גם בלי.
  • פנקייק פירות יער וקצפת – אפשר לקנות בסופר פירות יער קפואים

 

(אוכמניות, פטל אדום או סגול) ולהוסיף לתערובת אחרי הפשרה קצרה. אפשר לטגן את הפירות עם קצת לימון, דבש וליקר פירות (כמו תפוזים) ולהגיש לצד הפנקייק בצלחת. קצפת טרייה או סתם גלידת וניל תהיה תוספת מעולה.