כניסה למערכת ניהול

כניסת משתמשים לאתר

מתכון ללביבות  תפוחי אדמה       
 

   

 

מרכיבים:

 

1  קילו

 

תפוח אדמה

 
 

1

 

בצל

 
 

2

 

ביצים  טרופות

 
 

3 כף/ות

 

קמח

 
 

0.5 כפית/ות

 

אבקת אפייה

 
 

1 כפית/ות

 

מלח

 
 

0.5 כפית/ות

 

פלפל שחור

 
 
   

שמן  לטיגון

 
 

אופן ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה גסה. מטפלים בבצל באותה הדרך. סוחטים היטב תפוחי האדמה והבצל המגוררים ומעבירים לקערה. מוסיפים קמח, ביצים, מלח, פלפל ואבקת אפייה. מערבבים היטב.

מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.

מוציאים, מניחים על נייר סופג ושומרים בין שתי צלחות או בתנור חם. ממשיכים עד שנגמרת התערובת.

זורים אבקת סוכר ומגישים. גם שמנת מוקצפת או קרם פרש יתאימו להגשה.