כניסה למערכת ניהול

כניסת משתמשים לאתר

מתכון ללביבות בטטה

מרכיבים:

חומרים ל-30 יחידות של לביבות:
¼ 1 ק"ג בטטות (750 גרם לאחר קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה
¾ כוס (100 גרם קמח)
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
חמאה לטיגון

 

לרוטב עירית:
¾ כוס גבעולי עירית קצוצים
¼ 1 מכלים (250 גרם ) שמנת חמוצה
1/3 כוס (80 מ"ל) מיונז
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

הלביבות:

קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים חמים (או מאדים) עד שהן רכות לגמרי. מניחים את הבטטות במסננת לשעה עד שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).

 מעבירים את הבטטות לקערה, ומוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא  נוזלית - מוסיפים עוד מעט  קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.
 

הרוטב:
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד. (אם משתמשים במיונז קנוי, רצוי להוסיף לרוטב מעט חרדל ולימון.)

הטיגון:
מחממים במחבת טפלון חמאה בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. בקפה אנחנו מזליפים את העיסה דרך שק זילוף. בבית מספיק להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך
שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית. מניחים על נייר סופג ומגישים עם הרוטב בצד.

אם לא אוכלים מיד, מכסים את הלביבות בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יומיים. מחממים את הלביבות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), ונזהרים לא לייבש אותן. אי אפשר לחמם לביבות במיקרו.